Bloggen er flyttet til www.grillblogg.com!!

Gå dit for seneste oppskrifter, og en oppdatert blogg! :-)

søndag 16. september 2012

Svinefilet med bacon

Idag var det svinefilet surret i bacon som skulle på grillen.

svinefilet med bacon

Tid ca 1 time

Ingredienser:
Indrefilet av svin
Bacon
Salt
Pepper
Rotgrønnsaker, olivenolje

Først tørket vi svinefileten med tørkepapir før vi renskjærte den. Deretter ble den gnidd inn med salt og pepper før vi surret rundt bacon som vi festet med tannpirkere.

Bacon
 Deretter fyrte vi opp alle tre bluss på grillen, og la fileten midt på grillen noen minutter på hver side på direkte varme. Så skrudde vi av det midterste blusset og grillet på indirekte varme på ca 200-225 grader.

temperatur

Vi satte i steketermometeret og ventet til det nådde 69 grader (ikke la deg lure av at det står 80 under her!:-))

temperatur

Så fikk fileten hvile i ca 15 min før vi skar den i skiver.

svinefilet med bacon

Vi serverte med rotgrønnsaker fra ovnen, disse skar vi i biter og hadde på litt olje, salt og pepper. 

tilbehør

Og siden vi ikke er så flinke på saus brukte vi rømme til.

Lyst til å prøve, eller noe du lurer på? -Bruk kommentar feltet... :-)

PS. Denne kan selvfølgelig lages på samme måte inne. Man starter da med å steke den i stekepanne og fullfører stekingen i stekovn.

mandag 10. september 2012

Grillet lammelår

Vi grillet ett helt lammelår på grillen, og resultatet var fantastisk! Vi griller gjerne lammelår minst to ganger hver påske.

Perfekt lammelår
 
Tid ca 2-2,5 timer (husker ikke helt)
 
Ingredienser:
Lammelår
Rosmarin/Timian
Olje
Salt
Pepper

Vi stakk små hull i lammelåret og fylte med rosmarin og hvitløks skiver. Deretter smurte vi inn med olje, salt, pepper, timian og rosmarin. En liten stund på grillen med direkte varme (brukte alle tre bluss), før vi stengte det midterste og grillet videre på indirekte varme. Tiden ble passet med steketermometer, og vi smurte det litt med olje underveis. Temperaturen på grillen var i intervallet 125-140 grader.

Når temperaturen i kjøttet var 58-59 grader (medium stekt) tok vi ut låret og lot det ligge innpakket i aliminumsfolie 25-30 min for å hvile. Temperaturen stiger jo litt mens det hviler. Pass på å ha termometeret midt i den tykkeste delen av låret, og sørg for å ikke treffe bein! Treffer du bein vil temperaturen vise for høyt! Hvilingen kan man ikke kompromisse med!
 
Grillet lamelår

Så var låret ferdig og det var bare å skjære det opp. Tok ikke bilder av dette siden vi er bedre på grilling enn skjæring, men det smakte fantastisk saftig og godt!

Lyst til å prøve, eller noe du lurer på? -Bruk kommentar feltet... :-)

søndag 9. september 2012

Kylling på ølboks (rub)

Endelig skal det grilles kylling på ølboks igjen. Resultatet blir fantastisk saftig og godt (hver gang)!

Idag er det kylling på ølboks som står på menyen. To mais kyllinger fra Prior er innkjøpt. Forrige gang forsøkte vi meget vellykket Stange kylling, men kanskje verdt ett forsøk med en kylling fra Prior også? Det er såpass enkelt at alle får det til, og da kjøper man ikke tørr grillet kylling i butikken igjen! :-)

Grillet kylling
Slik ble den når den var ferdig! :-)

Grillet kylling
Utgangspunktet

Tid ca 1,5-2 timer
Ingredienser:

Kylling
Hvitløk
Løk
Krydder (rub ble brukt idag)
1/2 literboks med øl/cider/eplesaft

Kyllingen ble smørt inn med alround rub fra Caj P, både utenpå og inni (rub lager man greit selv, men måtte bruke opp den vi hadde:-/) Oppskrift på rub. Puttet litt smør (selvfølgelig meierismør) under skinnet, og så det festlige som er å få kyllingen opp på boksen.

Start med å drikke litt av ølet. Deretter klipper/skjærer du av de øverste cm på ølboksen. Idag hadde vi en kylling med eplemost i ølboksen, i den andre ølboksen brukte vi øl. I boksene hadde vi litt løkbiter og litt hvitløksbiter. De første gangene man forsøker dette kan det være lurt å helle ølet over i noe annet, plassere kyllingen på boksen, før man heller ølet tilbake gjennom kyllingen. Pass på at kyllingen står støtt på grillen!

Grillet kylling
Kyllingene ble grillet litt i overkant av en time på ca 175 grader på indirekte varme. Det vil si at vi brukte brennere på begge kantene, men ikke den i midten rett under kyllingen.

Weber

Trikset for å vite om de er ferdige er å stikke med en skarp gjenstand og se på fargen som kommer ut. Blank kjøttsaft og den er ferdig! :-)

Ferdig grillet kylling

Om man vil ta denne oppskriften litt videre, så er vel Turducken en naturlig oppgradering. Dvs istedenfor å putte kyllingen på ølboks putter man kyllingen i en and, og anda i en kalkun.

Skal prøve å finne en artig oppskrift på det også å linke til. Ellers kan man lese på Wikipedia.

Lyst til å prøve, eller noe du lurer på? -Bruk kommentar feltet... :-)

Dette innlegget har deltatt i kyllingutfordring på matbloggsentralen.