søndag 18. november 2012

Helgrillet indrefilet

Å grille hel indrefilet er noe av det enkleste man kan gjøre. Det er perfekt når man har gjester!

Indrefilet av storfe

Tid: 1-1,5 timer

Ingredienser:

Indrefilet av storfe
Olivenolje
Salt
Pepper
(Paraply...)

Ekstrautstyr denne dagen:

regn

Paraply og pose til steketermometer

grill
 
Indrefileten er fra Uruguay og er kjøpt på Coop Extra til kr 209,-. Vi har grillet denne med stort hell tidligere.

Biff

Vi startet med å renskjære fileten og pensle den med olivenolje. Deretter krydret vi med salt og pepper. Den tynneste delen ble knytt opp med hyssing for å få jevn tykkelse på biffen.

Så er det bare å starte grillingen (sterk varme) for å lage "skorpe". Snu ofte!

Biff på grillen

Deretter reduserte vi varmen i grillen, og grillet på indirekte varme mellom 125 og 150 grader. Vi brukte brennerne på sidene, men ikke brenneren direkte under biffen.

Helstekt indrefilet av storfe

Steketermometer er løsningen, og ved ca 62 grader er fileten ferdig (medium stekt). Den totale steketiden er fra ca 35-60 min, avhengig av temperatur.

Helstekt indrefilet

Husk hvile i ca 15-25 min før du skjærer i biffen.

Enkelt, godt og gjestene blir garantert imponert!

Vi serverte med rotgrønnsaker i ovnen, og potetmos. Rømme utgjorde sausen.

Helstekt indrefilet kan man jo selvfølgelig også lage på stekepanne/i ovnen.

Lyst til å prøve, eller noe du lurer på? -Bruk kommentar feltet... :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar