tirsdag 30. oktober 2012

Grillet andebryst

Andebryst er utrolig godt, og egner seg meget godt til grilling.

grillet andebryst

Tid ca 25 min

Ingredienser
Andebryst
Salt
Pepper

Først ble fettet på andebrystet snittet i rutemønster, før vi saltet og pepret.

salt og pepper

Deretter startet vi opp alle blussene på grillen. Når grillen er varm er det på tide å steke andebrystet noen minutter med fettsiden ned (1-2 min). Her gjelder det å følge med siden andefettet antenner. Det blir litt flammer, men det er bare å flytte det litt rundt. 

flammer

Etter det er det bare å slukke ett bluss og grille 10-12 min med fettet opp på indirekte grilling. Man kan bruke ett termometer og når kjernetemperaturen er ca 58-59 grader er anda ferdig. Andebrystet skal være litt rødt i midten når man er ferdig. Dette er ikke kylling... ;-) Så er det bare å la det hvile litt og skjære det opp!

Lyst til å prøve, eller noe du lurer på? -Bruk kommentar feltet... :-)

2 kommentarer:

  1. Ja, and er nesten vår favoritt på grillen. Kjempegodt, og relativt enkelt!! :-)

    SvarSlett